top of page

Guasha

Lazlo - online-28.jpg
Lazlo - online-108.jpg
Lazlo - online-10.jpg

Je hebt er misschien al van gehoord (of misschien ook niet) maar wat is guasha nu precies?

Het is een eeuwenoud ritueel (schraaptechniek) die ontstaan is in China. Guasha was een volkstherapie die voornamelijk op het lichaam bij fysieke klachten zoals spierpijnen maar ook bij verkoudheden werd ingezet. 

Pas jaren later werd de guasha gezichtsbehandeling per toeval ontdekt. Doordat er druk werd gezet op de acupunctuurpunten van het gezicht om het lichaam te behandelen, kwam men erachter dat rimpels en dergelijke verminderden. Zo is er een speciale behandeling voor het gezicht ontstaan die afgeleid is van de traditionele lichaamsschraaptechniek. De techniek voor het gezicht is heel zacht en zéér ontspannend. Het doel is vooral het verkrijgen van een betere energiedoorstroom, doorbloeding en lymfe circulatie. Kortom deze behandeling wordt de natuurlijke botox van het oosten genoemd. 

Werken op drie niveau's 

Als ik op het gezicht werk, werk ik op drie niveau's:

Lymfeklieren

Lymfeklieren zijn de afvoerputjes van het lichaam. Hun taak is het afvoeren van afvalstoffen. 1/3 van de lymfeklieren bevindt zich in het gezicht. Indien deze verstopt raken dan krijg je donkere kringen, acné, doffe huid, het vasthouden van vocht, pigmentatie...

Lymfe heeft tot tegenstelling van ons bloed geen circulatie. Hier ga ik het lymfesysteem een handje helpen en afvalstoffen afvoeren zodat je weer een vrije circulatie hebt, dit ga je zien door een betere doorbloeding, donkere kringen en wallen gaan verbeteren en acné vermindert.

Bindweefsel/ fascia

Dit weefsel houdt alles in het lichaam op zijn plaats. Denk aan een soort kleverig sinaasappel netje die rond je spieren, botten en zenuwen zit. Dit netje kan aan elkaar gaan kleven door stoten, botsen of veel dezelfde houding aannemen (denk aan, fronsrimpels, lachrimpels,...). Het is belangrijk om fascia uit de knoop te halen omdat het de lymfecirculatie en bloedcirculatie kan blokkeren. Hierdoor kunnen huidproblemen gaan ontstaan. Die verklevingen ga ik verhelpen n door het bindweefsel op spanning te zetten om zo verklevingen los te maken. Na verloop van tijd zul je zien dat verklevingen minder worden/ verdwijnen, de huid wordt weer gezond en gaat stralen.

Spieren

In het gezicht zitten 43 gezichtsspieren. Door met een diepe druk te gaan werken probeer ik spanningen in de gezichtsspieren te verminderen. Door dit regelmatig te doen kan dit hulp bieden bij pijn in de kaken, spanningen in de nek en bij hoofdpijnklachten.

De guasha treatment

Tijdens deze gezichtsbehandeling werk ik met Guasha tools uit rozenquarts, rhodoniet, jade,... al deze tools heb een positieve werking op het gezicht. De behandeling voelt uiterst ontspannen aan, laat je volledig onderdompelen in de wereld van guasha. 

 

Door de acupressuurpunten op de meridianen in het gezicht te stimuleren heeft deze behandeling een positieve invloed op de de gezondheid. Je voelt je weer stralen en je huid krijgt de nodige aandacht.

Ik ga werken op de drie niveau's hierboven genoemd. In de eerste fase van de behandeling bekijk ik waar jouw gezicht nood aan heeft en daar ga ik in de tweede fase van de behandeling dieper op in. Zo heeft niemand een identieke behandeling en kunnen behandelingen verschillen van elkaar, dit voel jezelf niet.

 

De behandeling duurt 75 minuten en is niet vergelijkbaar met de traditionele gezichtsbehandeling die je bekend is, het is een unieke behandeling die aanvoelt als een uiterst ontspannen massage. Daarom is het belangrijk om zonder make- up naar de afspraak te komen. Indien ik deze nog hoef te verwijderen dan gaat dit van resterende tijd vanaf en blijft er minder tijd over de werkelijke behandeling. 

In bepaald gevallen kan ik deze behandeling NIET uitvoeren:

 • Tijdens de zwangerschap kan ik bepaald bewegingen niet uitvoeren. Vermeld dit bij het boeken van de behandeling.

 • Op natte acné/ eczeem.

 • Als je filler of botox hebt (wacht tenminste 3 maanden).

 • Op zonverbrande huid.

 • Op open wonden.

 • Op ontstoken of geïrriteerde huid.

 • Op kapotte huid.

 • Als je verkouden bent, griep of koorts hebt/ ziek bent.

 • Als je huidkanker hebt.

 • Als je gezwollen lymfeklieren hebt.

 

 

 

 

 

 

Workshop

Wil jij het beste resultaat dan kan jij dit ook zelf "onderhouden". Tijdens deze workshop leg ik je uit hoe je een self care behandeling kan uitvoeren thuis. Ik leer je een volledige thuis behandeling en een verkorte versie om dagelijks te herhalen. Denk aan een leuke  welness avond onder vriendinnen. 

Wil je dit liever op eigen tempo volgen of woon je te ver weg en wil je dit graag onder die knie krijgen, dan kan deze ook online gevolgd worden. (voor meer info over de prijzen van de online workshop, gelieve contact op te nemen)

Om de workshop overzichtelijk te houden en om iedereen de nodige aandacht te geven kan de workshop gevolgd worden privé of tot 5 personen. Zo kan ik iedereen helpen waar nodig.

Voor de workshop heb je volgende tools nodig:

 • een guasha board,

 • guasha facial olie, 

 • rozen water spray,

 • eye roller.

 

Wens je deze aan te kopen voor de workshop gelieve dit op voorhand aan te geven.

 

 

75 EUR

75 EUR

120 EUR

50 EUR p.p.

Workshop 1 persoon 

Workshop 2 personen

Workshop 3 - 5 personen

Lazlo - online-36.jpg
Lazlo - online-70.jpg
Lazlo - online-155.jpg
Lazlo - online-219.jpg
bottom of page